pondělí 13. srpna 2018

Ventilátor 4pin zapojení

Mohu připojit 3-vodičový ventilátor do 4-pinovému konektoru? Pokud jste četli pozorně, určitě jste si všimli, že zapojení prvních tří vodičů je stejné jak pro 3-vodičové ventilátory tak i pro 4-vodičové. Po tomto zapojení nebude pouze na 4-vodičovém konektoru využit pin pro PWM a ventilátor stále. Osobně bych ani boční ventilátor neinstaloval.


Jedná se o nestandardní zapojení ventilátoru a nemusí vždy fungovat. Zapojení ventilátoru na 3pinový konektor sloužící k připojení k základní desce počítače. Nyní je regulace ventilátoru závislá na nastavení. Tímto způsobem dosáhnete nejnižších otáček ventilátoru, které je možno při tomto druhu regulace dosáhnout. Ahoj, snad se tu toto téma neopakuje.


Jeste bych se rad zeptal, jestli bude ten zdrojovy ventilator (ma PWM) regulovat sam sve otacky podle potreby ci nikoliv, kdyz bude zapojeny do SYSFAN( 4-pin ). Jde o to, ze u toho ventilatoru co je tam zapojeny te slo jen urcit otacky v procentech a bezel konstantne na techto otackach. Co se týče dotyčného ventilátoru, tak ten je zbrusu nový, a druhý ventilátor (nepoužitý) s PWM se při uvedeném zapojení rovněž neroztoči. Takže si myslím že zakopaný pes bude asi někde jinde než špatný ventilátor. Už z principu bych se rád dopatral toho,proč se ventilátor neroztoči. Fungovat určitě bude, jeden pin na desce zůstane volný.


Bohužel v tomto případě ale nebude fungovat PWM regulace otáček chladiče. Pokud usilujete o tichý počítač, doporučuji ventilátor před instalací vyměnit za jiný, který 4pin kontektor má a deska jej poté bude regulovat na základě teploty CPU. Konektory pro fany na desce (celkem 4) jsou všechny 4. PWM (to je jen na konektoru CPU PWM a CPU OPT.


3.Pokud bych ho zapojil do CPU PWM (rozdvojkou Y),půjde pak pro něho nastavit v Al suite II vlastní křivku otáček,nebo mi pojede stejně jak ventilátor na CPU? Dokonce jde 3-pinový konektor ventilátoru zapojit do 4-pinového konektoru desky jen jedním správným způsobem (bez použití násilí) a je po zapojení díky shodě podstatných pinů hned funkční. Zdravím, potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si, v dobrém úmyslu kontrolovat otáčky, ventilátor Nexus D12SL-PWM a to dva kusy s tím, že je umístím do přední a zadní části skříně. Zapojení těchto typů ventilátorů se nijak výrazně neliší od zapojení standardních ventilátorů bez dalších funkcí.


Jediný nepatrný rozdíl je, že na svorkovnici („čokoládě“) se objevuje přídavná svorka pro zapojení ještě jednoho vodiče s označením LT. Napájecí kabel pro ventilátory 4pin -3pin, 30cm Kabel pro napájení ventilátorů s 4pinovým konektorem (konektor pro HDD) z pinového konektoru. Zapojení 4-pin PWM větráčku do 5V 4-pin konektoru Nejste přihlášený , před psaním příspěvků se přihlaste v pravém horním rohu. Problém je, že jsem žádnou takovou redukci (konkrétně na jedné straně velký molex 4pin female konektor, do kterého zapojím větrák a na druhé straně klasický 3pin female konektor, který zapojím do redukce otáček) nenašel, tak nevím jestli v mém laickém uvažování není nějaká chyba, nebo jestli jen neumím hledat. Při tomto zapojení můžete ještě připojit klasický 3pin do desky pro sledování jeho otáček.


Můžete ho ale zapojit i jako standardní ventilátor do desky a napíchnout na něj ještě jede další. Vzduchový výkon větráku je slušný, při zatížení už se ale ozve (ostatně stejně jako samotný Freezer). Ez a Delock kábel képes egyszerre akár ventilátort is á. A nyní již nic nebrání tomu, abychom si ukázaly a popsaly jednotlivá zapojení a to jak ventilátorů , tak i redukcí, které by se nám mohli při regulaci otáček ventilátorů hodit. Prodlužovací kabel pro ventilátory DMI 4pin - DMI 4pin , 15cm Kabel pro prodloužení napájení ventilátorů se 4pinovým DMI konektorem. Je určen hlavně pro prodloužení kabelu pro ventilátory pro CPU (procesory).


Jak zapojit dvouotáčkový ventilátor , aby nízké otáčky běžely pořád? Jak ovládat koupelnový ventilátor s doběhem a automatickou žaluzií? Proč se netočí ventilátor v digestoři, když má v sérii zapojenu spínací část relé? Za jakých podmínek je možné zapojení ventilátoru nad sprchou?


Jak jsem psal výše, kontrolka tam je, uvedl jsem špatný odkaz. Já to koupil v autopotřebách a ten odkaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky