pátek 31. srpna 2018

Čokoládový fondant apetit

Troubu předehřejte na 1°C. Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla.


Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a do něj po-té vložíme hořkou čokoládu.

Mezitím si vyšleháme pevnou pěnu z vajec a cukru. Upekla jsem ho mámě k šedesátinám a všichni z něj byli nadšení. Dělala jsem ho přesně podle receptu, přehnaně sladký nebyl, ale je pravda, že jsem použila opravdu kvalitní čokoládu, která byla málo sladká, takže byl ten cukr potřeba. Jen jsem pekla asi o půl hodiny déle, než mi došlo,že díky čokoládě úplně ztuhlý prostě nebude. Pokud by se dal nějaký dezert nazvat vášnivým, byly by to jistě tyto dekadentní, hořko-sladké, čokoládové fondanty s tekutým horkým srdcem.


Pokud chcete méně sladký dezert založený téměř výhradně na hořké čokoládě, můžete zkusit francouzský fondant au chocolat – často se dělá jsko čokoládové bábovičky a peče se tak, aby byl střed ještě tekutý. Můžete ho ale udělat i do nízké kulaté formy. Ingredience: 1g čokolády 1g hladké mouky 1g krystalového cukru 1g másla g másla na vymazání vejce žloutky kakaový prášek na vysypání Doba.

I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách. Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu Kuchyně Lidlu. Viz trick Romana na čokoládový fondant a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho kanálu! Pro milovníky čokolády dokonalý dezert!


Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky. Fondán je dezert, který milují všichni fanoušci čokolády. Jemné nadýchané těsto v sobě skrývá tekutý vnitřek, proto také bývá nazývané lávou. Vyberte si ze stovek receptů na Čokoládová pěna apetit , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Čokoládová pěna apetit.


Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Čokoládová pěna apetit receptů z čech i ze světa. Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na ty nejúžasnější dorty je také spousta.


Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Zadruhé, tu konzistenci má díky sněhu z bílků, který je pro těsto na souffle nezbytný – na fondant se sníh nedělá.


Možná bych měla dodat ještě třetí bod: Fondant je jednodušší a méně zrádný.

Pro doplnění chuti podávejte se slámovým vínem. No a ani ve Francii nemohou chybět sladkosti, takže připravte své chuťové pohárky na crêpes suzette, makronky, crème brȗlée, čokoládový fondant , tarte tatin a mnoho dalšího. Každou kapitolu navíc doplňuje servisní dvoustránka, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat francouzské suroviny (od sýrů až po víno), a najdete tipy, jak jíst a žít jako Francouzi. Lávový koláč, lava cake či čokoládový fondant. Za týmito názvami sa skrýva dokonalý a okúzľujúci čokoládový dezert.


Na prvý pohľad pôsobí zložito a náročne, ale opak je pravdou. Je jednoduchý, skladá sa zo zopár ingrediencií a servírovaný spolu s úsmevom dokáže spraviť z každého večera romantický.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky