Během zrhuba minut bude vepřová sekaná upečená dozlatova. Vepřovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Tématické fráze: vepřová sekaná plnena sekana rolada plněná sekaná recept vepřová sekaná recept plnena sekaná video plněná sekaná veprova sekaná recepty sekaná recept plněná vepřová sekaná plněná sekaná videorecept recept na vepřovou sekanou veprova sekana plnena sekaná veprova sekaná s vepřovou panenkou recepty. Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne - recept: Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout.
Vepřová sekaná recepty, které budete milovat. Sekaná se slaninou a zeleninou. Přestože jde o poměrně jednoduchý pokrm, připravit ji tak, aby byla uvnitř nádherně šťavnatá, na povrchu upečená dozlatova a nerozpadala se, vyžaduje zkušenosti.
Tématické fráze: zabijačková sekana pečeme sekanou vepřová panenka recepty domácí sekana v branicí sekaná recepty sekaná vepřová panenka v listovém těstě sekana svicka pikantni sekana mlete maso v listovem teste mleté maso plněné panenkou sekaná v listovém těstě recept na plnenou sekanou rolada veprova s panenkou. Podrobný recept na sekanou: Budeme potřebovat: 5g mletého masa (hovězí a vepřové, půl na půl) vejce velká cibule, nakrájená nadrobno stroužky česneku, prolisované. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami.
Jakmile vaše sekaná pečeně dosáhne dokonalosti, snadno můžete přejít k ještě vyšším cílůplněné sekané pečeni. Nabízí se tu především vařená vajíčka, která v české i rakouské kuchyni stačí na to, aby pozměnila název na štěpánskou sekanou pečeni. Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme.
Vytvarujeme sekanou, obalíme ve strouhance a vložíme do formy nebo pekáče. Troubu rozehřejeme na 1°C. Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku.
Na předních příčkách v oblíbenosti se umisťuje také sekaná , která skvěle chutná teplá i studená. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou cibulku, trochu strouhanky, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Recept, podle kterého se vám Bavorská sekaná zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Je to opravdu chutná příprava a určitě jsem ji nedělala naposledy.
Nic naplat, tuk je nositelem chutě, a proto i šťavnatá krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec, a bude se jen rozpadat. Tady je sedm chutných receptů. Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče nebo plechu s trochou oleje.
Pečeme bez podlévání cca minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Domácí sekanou mám ráda. Tu nejlepší jsme měli jako děti od babičky, byla to taková ta poctivá tučná sekaná. S krémovou kaší prostě dobrota nade vše.
Dnes došlo na moji první sekanou a byla moc dobrá. Příště vyzkouším zase trochu jiný recept, aby bylo co porovnávat ;-) Dobrou chuť. Upečená sekaná by měla být měkká, pružná a šťavnatá.
Do sekané můžete podle chuti přidat tymián nebo červenou papriku anebo můžete její povrch poklást plátky slaniny. Z toho vznikla také klasická česká sekaná. A tam, kde uzenáři působili, se to zakořenilo, a dodnes se tam vyrábí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.