pondělí 14. srpna 2017

Čištění starých parket

Nejen užívané různě hygienou posedlými lidmi, ale i výběrem dřeva a halabala pokládkou. Doma, v domku, tož to bylo jiné kafe. Ale zase se vzpomínkou odtamtu se vždycky osypu, když si vzpomenu na drátkování a pastování a leštění.


Celá rodina jsme byli před velikonocemi otroci parket. Ahoj, potřebovala bych poradit, jak se vlastně starat o parkety. Stěhujeme se do pronájmu do bytu, kde jsou staré parkety.

Video není návod jak zrenovovat parkety, jak jsem byl nařčen, že proč se nestidím to zveřejnovat. Ale ukazuju jak sem si je zrenovoval sám. Vašich prostor může být úkon na jeden a leckdy i více dnů. Je velice důležité říci, že námi zaslaný a kalkulovaný předběžný počet hodin vychází z našich dlouholetých zkušeností a ve většině případech se nám daří avizované časové rozmezí dodržet. Ruční čištění parket není velkou vědou, stačí jen kartáč, hadr případně mop a čistič určený pro dřevěné povrchy.


Tam, kde je znečištění větší, lze zkusit kápnout citrón. K renovaci parket přistupujeme jednou za až let, v závislosti na frekvenci a intenzitě námahy, jíž musí podlaha čelit. Renovace mírně poškozených podlah začíná zbroušením jejich povrchu.


Pokud jsou parkety v dobrém stavu, brousí se převážně jen původní zašlý a poškrábaný lak, materiál vlastních parket se obrousí minimálně.

Zhruba do hloubky mm. Rádi zrealizujeme realizaci parket či dřevěné podlahy v bytu i velké hale či kanceláři. Renovace dřevěných podlah a parket patří k nejčastějším úkonům této oblasti služeb, a proto se snažíme o to, aby realizace byla úspěšná a především dokonalá. U většiny podlah používáme kombinaci broušení a následné.


Od své matky vím, že nejlepší způsob čištění parket je drhnutí pomocí roztoku vody se sodou a. Vzhledem k tomu, že již nemám možnost se jí zeptat, porosím vás o informaci, jaký roztok je vhodný na vydrhnutí parket svépomocí. Rozhodující faktory na životnost parket tak jsou tak jejich čištění , údržba, používání a vlhkost a teplota v bytě. Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů pro zasílání obchodních nebo jiných marketingových informací v souladu se zákonem o elektronických službách na. Každý uživatel nových i starých parket , naše dědečky a tatínky, nevyjímaje, tento.


U voskování parket dřevěných je nevýhodou jejich složitější čištění a údržba. Běžné každodenní čištění stačí udělat vysavačem a smetákem. Jednou za čas je parkety nutné přetřít vlhkou utěrkou nebo parketovým mopem.


Vlhkost by měla být jen taková, že parkety vyschnou maximálně do minuty. Existují dva typy úpravy povrchu parket : lakováním a voskovými oleji. Každý z nich však vyžaduje jiný způsob údržby a čištění. Lakované parkety Podlahu nejprve ošetříme běžným způsobem vysavačem nebo smetákem.


Vytírat bychom měli pouze vlhkým hadrem či mopem, přímý kontakt s vodou nebo jinou tekutinou by mohl způsobit jisté narušení povrchu laku a. Renovace starých parket a palubek - broušení,tmelení,lakování-(olejování)- používáme moderní brusné stroje s odsáváním Kunzle Tasin ,lakování eko.

BONA,THOMSIT,UZIN,pryskyřičné laky Wiffolit. Opravdu precizně odvedená práce. Fyzicky velmi náročné čištění starých parket.


Pečlivý řemeslník dělal vše, co bylo v jeho silách a neměl to jednoduchý. Estetický výsledek opravdu vynikající. Přště bych zvolil ještě tlustší izolaci na bázi polysterenu i za cenu úpravy. Zvládnete renovaci parket svépomocí? Než budeme zuřivě stříhat koberec a ničit lino, je třeba se trochu rozmyslet, zda na broušení a renovaci parket máme dostatek času, peněz a trpělivosti.


Přestože výsledek bude téměř jistě krásný, broušení a čištění parket vyžaduje trochu odvahy. Dnes se vedle klasických prken nebo parket nabízí rozsáhlé spektrum nejrůznějších podlahových materiálů. Jejich čištění nám usnadňují prostředky, které jsou velmi účinné a přitom ke krytině šetrné – jen bychom měli pro ten který povrch vždy volit odpovídající prostředek. Ikdyž nastane nečekaná situace jako vytopení podlahy vodou, najdeme vždy řešení, jak podlahu opravit.


V tomto případě se jedná o výměnu části parket , které se následkem vytopení zduly (zvedly se do oblouku o výšši přibližně cm).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky