čtvrtek 24. srpna 2017

Polystyren pod bazén

Podklad pod bazén rýchlo a jednoducho! Vyzerá že počasie sa nakoniec umúdrilo a môžeme sa pomaly začať tešiť na leto a radosti s ním spojené. Medzi tieto radosti určite patrí kúpanie a najlepšie keď máme túto možnosť rovno v záhrade! Ak uvažujete nad stavbou bazénu či už nadzemného alebo vstavaného do zeme.


Podložka pod bazén zabraňuje poškození bazénové folie (plísně, protržení, prorůstání trávy).

Pokládá se na naprosto rovnou prosátou zeminu nebo písek. Podložky je možné zhotovit rovněž na míru dle Vašich požadavků. Dodáváme bazény, sauny a mobilní zastřešení.


Poskytujeme poradenství při stavbě bazénů a saun. Na perfektně vyčištěnou podestu se položí extrudovaný polystyren , který slouží jako tepelná izolace dna bazénu a usadí se skelet bazénu, který je již většinou obložen polystyrenem. Při ukládání dbejte zvýšené opatrnosti, aby se na plochu pod bazén nedostala hlína, kamínky apod. Pokud si chcete na zahradu pořídit nafukovací bazén , budete si muset v prvé řadě připravit pro něj půdu.


Nafukovací bazény mají velmi tenká dna a nepříliš pečlivou přípravu podkladu byste cítili na vlastní chodidla při každé návštěvě bazénu.

Ahoj, koberec, nebo případně linoleum nejsou podle mne vhodné podklady pod bazén. Linoleum je neprodyšné a bazén se zapaří, zničí. Koberec navlhne a po čase začne plesnivět. Pokud je bazén jen do podzimu, dal bych pod něj jen starý koberec, jak píše majo. Extruďák i podlahový polystyren se opravdu prošlápne, obvzlášť na nerovném podkladu a když bude chladněji, stejně se voda ochladí z boku i ze shora.


PUR pěna má podstatně menší zatížitelnost v tlaku a většina z výrobců bazénů, kteří ji používají ji raději také nedávají pod dno bazénu a řeknou Vám, že zateplují jen boční stěny a že pod bazén si máte dát raději XPS ( extrudovaný polystyren ) protože ten se tam dává a vydrží jako jediný ten tlak a. Mounfield na svých stránkách nedoporučuje spodní izolaci, ale na originálních amerických CD instruktážních videích přiložených k bazénu polystyren pod bazén dávají. Jsou tam i jiné vychytávky, např. Dobrý den, potřeboval bych poradit jak položit extrudovaný polystyren pod plechový bazén Azuro(ba6n bude celý zakopaný).


Mám do vyhloubené jámy dát po celé ploše polystyrén a na něj postavit obvodový plech, nebo nejdříve postavit bazén (bez fólie) a do něj teprve vložit (dořezat) polystyrén. V obou případech potom samozřemě geošku. Za názory a rady předem děkuji. No, my máme od Mountfieldu Callypso – Ikaros. Je pod ním základová betonová deska (štěrk, síta, beton), nalepený tvrzený polystyren a pak bazén , dokola jsme dali ztracené bednění.


No, nejvíce nám poradili hlavně v Mountfieldu. Snad jsem pomohla, když tak se.

Vyberte si svůj nový bazén u nás ! Jen u nás si můžete vybrat kvalitní, nádherný a stylový bazén v různých barvách a se špičkovým příslušenstvím i technologiemi za ceny, které Vás mile překvapí. Poradíme Vám s výběrem bazénu, vhodného příslušenství i zastřešení. Máme taky nafukovací bazén , asi teprve týden. Máme jen udusanou hlínu a pod bazénem plachtu.


Udělali jsme kruh o průměru asi a bazén je a protože terén nebyl rovný, máme ho z jedné strany asi 25cm jakoby zapuštěný. Ale je tam právě ten rozdíl, jde to zasypat nebo co s tím, poradí někdo. Vybírejte si Bazénové podložky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky