středa 30. prosince 2015

Jak vyčistit troubu octem

Také velmi jednoduchá záležitost. Jak vyčistit troubu octem ? Nalijete do zapékací misky a vložte do trouby, kterou pak vyhrejete na 1stupňů. Hadrem otřete troubu několikrát za sebou, povlak, který pasta s octem vytvořily, nelze smýt napoprvé.


Pod ním na vás čeká lesklý a čistý povrch trouby.

Tento recept platí na rozdíl od sody s octem spíše na připáleniny mladšího data výskytu. Citron funguje v kombinaci s horkou vodou. Jak můžete vidět na fotografii (levá strana) sklo je důkladně odmaštěné, ale silnější znečištění zůstalo téměř netknuté. Na druhé straně běžný přípravek na troubu zvládl odstranit téměř všechna napečená místa , ale na dvířkách zanechal mastnou stopu, kterou je třeba přetřít ještě jarem. Průběžný úklid zřejmě zvládáte, ale možná některá skrytá místa necháváte až na později, až bude víc času.


Proto tady máme pár ra jak vycídit troubu , sporák a co udělat s pečicími potřebami, než je zase uložíte do horní skříňky. Nejenom zbytku prášku, ale i aviváž, mastnota a samozřejmě vodní kámen, jsou hlavními nepřáteli vaši pračky.

V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách. A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby, prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody. V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody.


Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu. V návodu k přístroji se dočtete, že k tomu stačí horký mycí roztok nebo voda s octem. Jak jednoduše vyčistit mikrovlnku za minut.


S následujícím návodem vyčistíte mikrovlnku raz dva a navíc se šetrným přístupem k životnímu prostředí. Postříkejte stojan na troubu bílým octem. Vložte bílý ocet do stříkací láhve. Ozdobte stojan na troubu octem.


Ocet a prášek do pečiva reagují a vytvářejí pěnu v místech trouby. Ujistěte se, že na každou stranu každého stojanu na troubu stříkáte ocet. Pěna pracuje na rozkladu mastnoty a nečistot.

Nebo jak vyčistit troubu bez chemie? Tady jsou pro vás účinné tipy a triky. Zkuste použít domácí metody. Vyčistit mikrovlnku nebo se zbavit zápachu v ní nemusí být v zásadě žádná věda.


Jak tedy vyčistit kuchyňskou troubu i varnou plochu, aniž by bylo potřeba vykoupit drogerii a propotit při čištění dvě trička? Amoniak je jedovatý, vydává nepříjemná zápach a je třeba během čistění dobře větrat. Nejprve si rozehřejte troubu na 1°C. Do jedné zapékací mísy si nalijte litr horké vody a do druhé si nalijte 2ml čpavku.


Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky