čtvrtek 17. prosince 2015

Seřízení termostatu lednice

Na přání dodáme i volitelné příslušenství. Správné nastavení termostatu ovlivňuje spotřebu a životnost lednice. Při namražené lednici hrozí požkození součástí lednice a spotřebič má vysokou spotřebu energie.


Problém bych viděl v termostatu. No a otázka zní jde takový termostat seřídit?

Jsou v něm zboku dva šroubky se kterýma se evidentně seřizuje ale nejsem si vůbec jistý jak. Díky za jakýkoliv názor ohledně toho jak u seřízení postupovat. Lednice nechladí, kde může být problém? Jednou za čas posíláme informace o speciální akcích, slevách a výprodejích. Nudné a zbytečné obchodní e-maily neposíláme.


Jako vhodná náhrada původního termostatu může posloužit termostat elektronický, tedy termostat, který snímá teplotu pomocí čidla měnícího v závislosti od teploty své elektrické vlastnosti. NTC), ale problém je v jeho menší přesnosti a nutnosti zařízení kalibrovat.

Přestal my fungovat klasický mechanický termostat v ledničce. Tak když nový, tak z Arduina. Klidně pokládejte dotazy do komentářů, rád je zodpovím. Pokud světlo funguje jak má, tak se nastavuje chlazení obráceně nežli u původního termostatu , kdy méně znamená více.


Místo prvního stupně jede lednice naplno, tak otočte knoflíkem na nejvyší stupeň. To, že lednička vypíná ještě neznamená, že chladí dobře, může ji shazovat nějaká tepelná pojistka na motoru kompresoru. V první řadě bych otestoval (proklemováním termostatu ), jak je na tom chladící ústrojí, jestli po cca několika hodinách provozu klesne teplota na přijatelnou.


Termostaty - Katalog Termostaty. Dodáváme náhradní díly na ledničky jako jsou madla, držadla, police, držáky nebo termostaty. Je nutné regulovat chladicí přítok do chladiče, aby optimální teplotní podmínky v nákladech místnosti a optimalizace pomůcek. S tímto úkolem dokonale zvládnout termostaty radiátorů. Zvažte vlastnosti díla a. Patice pro termostat s objímkou žárovky do lednice Whirlpool.


Takže i když je možná závada v jen termostatu a ten vám vymění, tak kompresor už po tomto zážitku bude mít nízkou účinnost, bude málo chladit, tedy poběží více času, což se projeví na spotřebě a bude tedy taky zralý na výměnu (nebo spíš nová lednice ). Tato oprava bývá dost drahá a náročná na čas, dodání nové desky může klidně trvat i měsíc. Opravy termostatu jsou poměrně běžné a je možné je udělat zpravidla hned.

Příčiny mohou být dvě: málo chladiva, nebo vadný kompresor. Pokud je to lednička s autoodmrazováním výparníku, změna termostatu za jiný tedy bez těch dvou čidel a snímáním teploty jen v prostoru, autoodmrazování nebude fungovat a výparník bude namrzat. Napsané platí pro starší lednice s mechanickým termostatem.


Moderní lednice s elektronickým systémem už. S každým nižším stupněm v chladničce nebo mrazničce se zbytečně zvyšuje spotřeba elektrické energie těchto přístrojů (obr. 11).


Ostatně stupnice na otočném regulátoru termostatu slouží pouze k orientaci, tzn. Po poruše termostatu ledničky staršího data výroby a zjištění ceny za jeho opravu v odborném servisu nebo technikem jsem raději koupil univerzální termostat ATEA Av jednom z e-shopu a vyměnil jej svépomocí. Seřízení teploty v lednici 6. Jakým způsobem se dá regulovat teplota, aby v lednici bylo 5stC? Když už na stupnici termostatu nejde jít.


TZB-info využívá zpravodajství ČTK, jeho obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky