pátek 25. prosince 2015

Tyčový mixér recepty

Stolní, ruční i oblíbený tyčový ponorný mixér ušetří mnoho námahy a času při přípravě různých surovin, potravin i jídel a tak najde své uplatnění v každé kuchyni. Kvalitní mixér by měl zvládnout mnohem víc kuchyňských činností - míchat, mixovat, sekat, šlehat a drtit - a proto je výhodné kupovat. Ak máte radi krémové polievky, zeleninové pyré, prípadne varíte prvé príkrmy pre svoje dieťa, táto pomôcka vám skráti čas v kuchyni a uľahčí prípravu. Pokud chcete připravit dětskou výživu, polévku nebo třeba omáčku, pak bude tyčový mixér ten pravý.


Tyčový mixér recepty

Je velmi skladný a zároveň nenáročný na údržbu. Navíc s ním mixujete přímo v hrnci nebo míse, takže neušpiníte další nádobí. Nevýhodou pak je to, že ho při používání musíte neustále držet.


Tyčový (nebo také ponorný) mixér je lehčí verzí kuchyňského robota. Ocení ho především ti, co připravují domácí majonézu, polévky, omáčky, dětské výživy, ale i smoothie nebo koktejly. Na co se zaměřit při výběru ponorného mixéru? To a mnohem více včetně receptů na pokrmy připravované s tyčovým mixérem najdete v našem článku.


Tak mi po asi třech letech umřel tyčový mixér. On si ale vesele funguje dál, jen z mixovacího nástavce při přípravě mléčné majonézy prostě vypadla hřídel s noži. Nikdy jsem ten kousek od ETY neměl rád.


Teď jsem musel investovat do nového. Smyslem a základní výhodou tyčových mixérů je jejich mobilita. Vás s prosbičkou o recepty , při kterých lze využít tyčový mixér. Každý může přidat vlastní recept. Zasuňte mixér , zapněte ho a opravdu pomalinku ho v nádobě zvedejte.


Tyčový mixér recepty

Tyčový mixer a majonéza recepty , které budete milovat. Pokud je výsledná majonéza příliš řídká, přidejte více oleje a znovu rozmixujte. Veľa strojov v kuchyni nemám, ale sú dva, bez ktorých sa nezaobídem. Na ten druhý menovaný mám dlhšie smolu.


Jeden odišiel tesne po skončení záruky a druhý nevydržal ani toľko. Nerezový mixér je dražší, ale také daleko kvalitnější a odolnější. Oproti plastu je odolný vůči teplotě a má výrazně vyšší životnost. Pokud patříte mezi náročné uživatele a chcete přístroj využívat každý den, volte nerezový. Platí sice, že s cenou.


Tyčový mixér recepty

Domácí pomocníci - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Jednoduše se ovládá, skladuje a komfortně se čistí. Oceníte jej například při přípravě koktejlů, polévek, omáček, zeleninových pyré, dětských přesnídávek apod. Výroba smoothie je velmi jednoduchá, k němu potřebujete buď speciální mixér na smoothie (smoothie maker), nebo bude stačit klasický mixér nebo tyčový mixér.


Se speciálním mixérem je příprava snadnější, ale ani s těmi ostatními není nemožná. Inspirací nám byl recept čtenářky blogu pana Cuketky s nickem Naďa. K výrobě majonézy používá tyčový mixér.


Majonéza se v současnosti stala hrozným strašákem a symbolem nezdravého jídla, ale podívejte se na ingredience: v domácím provedení to není tak zlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky