čtvrtek 24. prosince 2015

Test zrnkové kávy 2016

Specifickým druhem nepražené kávy je káva zelená. Chuťově se pohybuje někde mezi zeleným čajem a kávou, obzvláště oblíbená je mezi jedinci držícími diety, a to pro svůj pozitivní vliv na metabolismus. Obsahuje látky, které se při pražení z kávy vytrácejí, zejména pak kyselinu chlorigenovou.


Protože cena kávy je poměrně vysoká, chrání spotřebitele před jejím falšováním potravinářská vyhláška č. Ve zmíněném právním předpisu se uvádí, že kávou se rozumí pouze semena kávovníku rodu Coffea zbavená pergamenové slupky a že pražená káva nesmí obsahovat jakýkoli přídavek kávoviny, jinak řečeno náhražky.

Dôvodov, prečo sme ju zaradili medzi najlepšie zrnkové kávy , je viacero. Azda tým najhlavnejším je jej chuť bez známky acidity. Ak máte radi čokoládové, zemité a ťažšie tóny, tak je pre vás táto kubánska káva ideálnou voľbou.


Kávy pochádzajúce z Kuby sú všeobecne veľmi cenené. Když si koupíme zrnkovou kávu, může to být sázka do loterie, protože až doma, když si ji uvaříme a ochutnáme, zjistíme, jestli jsme koupili dobře. S degustátorem a nutriční odbornicí vyzkoušíme vzorků.


Hodnotit budou kvalitu kávy , její vůni a chuť.

Sem náš odborník zařadil kávy Casa Blanca Gol kávu Davidoff, Café Blend Gol Carte Noire Classic a Bellarom Gold. To jsou kávy , které jsou výborné, ale kyselejšího charakteru, popisuje skupinu Stupka. Jako více hořké kávy pak kulinář označil pro změnu Nescafé Classic, kávu Mövenpick, Clever Gold a Tesco Gold. Výhodou obou variant je jejich jednoduchost na přípravu. Dalším mínusem je vyšší cena kávy , v porovnání například s automatickým přístrojem, protože k ceně samotné kávy se zde připočítává také cena kapsle.


Při pití kávy ve větším množství se vám tak nízké pořizovací náklady převáží vyššími náklady na provoz. TEST KÁVY : Máte doma kvalitní směs, nebo pijete hnus? Víme, která je nejlepší! Kterou kávu stojí za to pít a které se obloukem vyhnout? Nejčastěji asi testujeme vliv kávy na lidský organismus.


O škodlivosti nebo naopak příznivých vlivech kávy na naše tělo toho bylo napsáno už opravdu velmi mnoho. Vědci a lékaři totiž v testech docházejí nejen k různým, ale dokonce k rozporuplným výsledkům. Dobrá zpráva pro pijáky kávy ! Námi testované kávy nebyly plesnivé ani jinak závadné.


Výrobci si ale o Češích nemyslí, že by byli příliš vybíraví.

Navíc odpovídají vyhlášce. I senzorický test prokázal, že běžně dostupné kávy nejsou nic moc. Pro přípravu kávy můžete použít již namletá kávová zrnka nebo porcovanou kávu. Pokud chcete zachovat vynikající aroma zrnkové kávy co nejdéle, pořiďte si mlýnek na kávu.


DeLonghi pákový kávovar má možnost předehřátí šálků a disponuje technologií Termoblok. Tato technologie udržuje vodu na přesné teplotě. U luxusnější a zrnkové kávy se s ní však obvykle lze setkat. Test odhalil překročení limitu karcinogenní látky. Z nežádoucích látek se testování zaměřilo zejména na přítomnost ochratoxinu A, akrylamidu a furanu.


Ochratoxin A je produktem plísní a není běžnou složkou kávy. Dostává se do ní až nesprávnou manipulací a skladováním a poté jej již nejde odstranit. V zásobníku lze skladovat až 4g zrnkové kávy , kterou vám automaticky rozemele podle tloušťky, jakou si zvolíte. Automatický kávovar vyšší třídy nabitý funkcemi. Můžete si také zvolit množství vody a intenzitu chuti kávy – zařízení si tyto parametry zapamatuje.


A zníženie rizika rakoviny nie je jediným plusom kávy. Harvardu tiež nižšiu pravdepodobnosť výskytu dvoch typov cukrovky, žlčníkových kameňov, rakoviny hrubého čreva a dokonca aj Parkinsonovej choroby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky