pátek 8. listopadu 2019

Sušárna ovoce slavkov

Domácí sušičky velkou parádu neudělají, ale je tady možnost velkokapacitního sušení. Sušárna ovoce Slavkov na Uherskobrodsku, v malebné krajině Bílých Karpat. Suší se jablka, hrušky, švestky, šípky, atd.


Sušárny ovoce sloužily k sušení švestek, jablek i hrušek. Stavby sušáren byly dřevěné nebo zděné konstrukce, kryté doškovou, šindelovou nebo pálenou střešní krytinou.

Přesto, že sušáren z minulosti ubylo a lidé si přebytky ovoce mohou usušit v elektrických sušičkách doma, stále je dost těch, kteří ovoce raději zavezou do velké sušárny. Zatímco dřív bývala tato zařízení skoro v každé vesnici. Sušírny ovoce na Valašsku bývaly evropským centrem této úpravy sezonního ovoce a dnes je tu především mladí lidé znovu křísí k životu.


Hostětínské centrum Veronica dokonce minulý víkend uspořádalo workshop, jak rozpadající se sušírny zrekonstruovat či jak kompletně postavit novou. Vinárna Pod Třešněmi Slavkov. Folklorní den ve Slavkově. Memoriál Karla Podhajského (mezinárodní soutěž ohařů) 06.


Slovácké Slavnosti vína Uherské Hradiště.

Den stromů Hruška v Horním poli Slavkov. Rady a návody jak sušit ovoce , zeleninu a bylinky. Princíp sušení Produktem ze zahrady je třeba co nejrychleji odebrat vodu, protože mikroorganismy podporující hnití mají pak jen malou šanci plně rozvinout svoji aktivitu.


Stacionární teplovzdušná sušárna Sušárny patří mezi nezbytné vybavení v mnoha provozech, ať už jde o zpracování ovoce a zeleniny, výrobu těstovin, sušení bylinek, čajů, hub a dalších potravin atd. V ovocnářsky rozvinutých oblastech (České středohoří, Podkrkonoší, východní Morava) se ovoce sušilo v samostatných sušárnách ovoce již od 17. Jedna várka trvá zhruba dva dny a zájemci se nemusí bát, že dostanou zboží někoho jiného, vše je tady totiž ruční práce tvrdí Vlastimil Krhovský.


Každý podzim v obci z dálky voní sušená jablka a hrušky z historické sušírny ovoce , která stojí v sadu za moštárnou. Ovoce pro vlastní potřebu si v ní suší obyvatelé Hostětína a okolních obcí. Prodej ovoce a zeleniny v Slavkově u Brna.


Stávala zde již na počátku 19. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba Penny Market, Dokola - obchod bez obalu, COOP TIP,. Sušičky potravin) Hodnocení produktu: (recenzí).


Od teď už jen zdravé mlsání bez konzervantů a barviv. S touto sušičkou ovoce s regulací teploty si můžete dopřát sušené ovoce , zeleninu, bylinky, houby a maso kdykoli chcete. V rotační komorové sušárně se nachází celkem lísek na ovoce co umožnuje zpracovat za sezónu až 12.


Vařírna povidel nám nám umožuje ve dvou kotlech uvařit ve dvou směnách kolem 15.

REGENT PLUS Žlutice spol. Jsme ekologická farma zabývající se výrobou BIO potravin. Z vlastní produkce nabízíme zejména sušené ovoce , bio obiloviny a kompost. Malebný ráz dotvářejí na sucho kladené kamenné zídky. V zahradě západně od dvora drobná, dnes velice zchátralá kamenná stavbička (palírna? sušárna na ovoce ), k níž přistavěn dřevěný (rovněž zchátralý) včelín.


Zpracovává se zde ovoce z místních rozsáhlých sadů. Většina obyvatel se v minulosti živila zemědělstvím. Výsadba ovocných stromů přinášela hodně ovoce , které se buď prodalo na holešovském trhu nebo se podomácku zpracovalo - vařila se povidla, pálila slivovice.


Dawny klasztor dominikański służył od czasów założenia w XIII w. Stanów Morawskich oraz obrad ziemskich sejmów i sądów.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky